solunum yetmezliği No Further a Mystery
Wiki Article
Solunum yetmezliğinin tedavisi, altta yatan nedenlere ve hastanın durumuna bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Genel tedavi yöntemleri şunlardır:
esas challenge genellikle akciğer dışındadır ve hiperkapniye hipoksemi de eşlik eder. Hiperkapniye
Akciğer biyopsisi: Akciğer dokusu örnekleri alınır ve solunum yetmezliğine neden olabilecek durumlar aranır.
Kan testleri: Oksijen seviyesi ve diğer solunum fonksiyonları ile ilgili olan kan testleri yapılır.
Tıbbi Birimler İletişim Solunum yetmezliği, akciğerlerin vücudun ihtiyacı olan oksijeni almada veya vücudun ürettiği karbondioksiti dışarı vermekte yetersiz kalmasıdır.
Bu hastalığın tedavisi için öncelikli olarak altta yatan problemin nedeninin tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması gerekmektedir. Eğer kişi sigara içiyorsa, sigara kullanımı bırakması gerekmektedir.
Kişisel verilerin işlenme amacını ve solunum yetmezliği bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
Fizik tedavi: Solunum yetmezliği olan kişiler için nefes eğitimi veya fizik tedavi uygulanabilir.
Solunum yetmezliği belirtileri, kan dolaşımında yetersiz oksijen veya aşırı karbondioksit bulunmasına bağlı solunum yetmezliği tipleri olarak ortaya çıkar. Aşağıdaki gibi bulgular ortaya çıkabilir:
Solunum yetmezliği akut ve kronik olarak ayrılır. Akut solunum yetmezliği aniden ortaya çıkar ve solunum yetmezliğinden ilk önce etkilenen organ hangisidir acil bir durumdur. Kronik solunum yetmezliği uzun vadeli bir durumdur ve düzenli olarak kontrol ve bakıma ihtiyaç duyulur.
Uzman hekim vantilatörü gerektiği şekilde ayarlar. Bu sayede ciğerlerden en doğru düzeyde oksijen girişi sağlanır. Makine hasta kendi nefes alıncaya kadar kullanılır.
Sigara kullanımı gibi sağlıksız alışkanlıklar ise kesinlikle sonlandırılmalıdır. Tedavinin bir parçası olarak, hekim kontrolünde hastaya hafif egzersiz ve spor programları solunum yetmezliğinden ilk önce etkilenen organ hangisidir yazılabilir, bu sayede akciğerlerin daha iyi çalışması sağlanabilir.
İlaç tedavisi: Bazı ilaçlar, solunum yetmezliği olan kişilerin solunum yollarını genişletmelerine ve daha iyi nefes almalarına gardenımcı olabilir.
Sıcak ve nemli havalar: Sıcak ve nemli havalarda, solunum sistemi çalışması zorlaşır ve solunum yetmezliği ortaya çıkabilir.